Leuke vakantietips met kinderen in de meivakantie.

In dit blog nemen we je mee op vijf inspirerende, toffe, stoere natuurbelevingen die je kan doen met kinderen. We willen laten zien dat je helemaal niet ver weg hoeft te gaan om toffe belevingen te ervaren. Het kan gewoon in de achtertuin. Nederland heeft alles.

Expeditie de Biesbosch

We starten onze tips met expeditie de Biesbosch in het Nationale Park De Biesbosch. Deze expeditie leg je in twee dagen af. Voor deze expeditie heb je een canadese kano nodig waar je samen met je kind in kan zitten. De eerste dag vaar je van Visserhang via Bovenste Gat van het Zand naar de Ruigt. Op de Ruigt is het even goed zoeken naar een ingang aan de linkerkant en vanaf hier vaar je richting je bivak. De bivakplaats is alleen via water te bereiken. Je overnacht deze expeditie op boerderijcamping Bergeijk. Jullie worden verwelkomt door een gastvrij en zeer vriendelijke gezin. Op deze bivakplaats mag je vuur maken en zijn wat kleine voorzieningen aanwezig. Een koelkast, voldoende picknicktafels op een beschutte plek en de aardappelschuur is omgebouwd tot toilet en douche. avonds kan je in vuurtonnen een leuk fikkie maken. Wat leuk is, is dat je heerlijk kan struinen door het bos opzoek naar hout. De tweede dag vaar je met een lus terug richting de Visserhang. Is dit te ver, dan kan je er ook voor kiezen om dezelfde weg als heen terug te varen. Je vaart door smalle kreekjes met dichte groene oevers. Na een aantal kilometer te hebben gevaren strek je even de benen en kan je heerlijk met je kids op het strand buitenspelen. Misschien neem je wel een duikje of drie. En ondertussen…..moet je goed zoeken naar sporen….. Zullen jullie de bever nog spotten?

Belevenissenbos Lelystad

Naar eigen zeggen is dit het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland. Het Belevenissenbos heeft diverse routes met verschillende hindernissen. De routes die over het water lopen zijn natuurlijk het stoerst. Vanaf de parkeerplaats liepen wij de oranje route. In het eerste gedeelte krijg je via QR code veel informatie over het gebied binnen. Dit is misschien het minste gedeelte van het bos. Maar als we bij het water aankomen is het een groot speelparadijs. Klimmen en klauteren geblazen. Bruggen, planken, klimnetten en heuvels. Via de oranje route kan je verder lopen op de gele route. Als je deze twee routes loopt, loop je als het ware met een grote lus door het Belevenissenbos. In het bos zijn voldoende picknick plekjes. Er zijn ook een waterspeeltuin en zwemplas voor als het warm weer is. In het Belevenissenbos kan je je wel een paar uur vermaken. Het is groot en veel ruimte.

Bouw je eigen droomtent en ga kamperen in je tuin

Blijf je deze vakantie thuis, dan haal je de vakantie naar huis toe. Niets geeft een fijner vakantiegevoel dan genieten van een van een zelf opgezet kamp. Met wat creativiteit maak je van je eigen achtertuin of balkon een geweldige campingplek. Je kan voor eenvoud gaan en de tent van zolder pakken, maar bouw de tent is helemaal zelf. Kinderen hebben de tijd van hun leven en wij denken ouders stiekem ook.

Nachtje slapen op een natuurkampeerterrein

Even helemaal ontspannen samen met je kinderen doe je wanneer je een nacht slaapt in het vijfsterren hotel BUITENLUCHT. Ga een nachtje slapen op een natuurkampeerterrein en ga echt even basic. Geen telefoon, geen Switch, maar buiten in de grootste speeltuin. Er is geen toffer avontuur dan zelf hout bij elkaar te sprokkelen voor het vuur wat je natuurlijk gebruikt om op te koken. Bouw samen een natuurlijke spit, bak brood of appeltaart in een Dutch Oven en ga opzoek naar eetbare planten om daar iets van te maken zoals thee. Daarnaast kan je samen een speer of pijl en boog maken of lekker ravotten en ordinair buiten spelen. Er zijn natuurkampeerterreinen dichtbij water. Dan heb je een natuurlijk zwembad waar kinderen heerlijk kunnen spelen met modder.

Kids safari

Strand, bos en bollenvelden combineer je op een dag als je op safari naar de Amsterdamse Waterleiding duinen gaat. Vanaf parkeerplaats de Zilk kan je uren struinen door het bos richting het strand. Het mooie aan de Amsterdamse Waterleidingduinen is dat je van de paden af mag. Ga op zoek naar grote grazers, vossen, herten en veel meer. Uitwaaien en picknicken doe je lekker op het strand waar je op zoek gaat naar schelpdieren. En heb je er dan nog geen genoeg van? Ga dan eens langs de pluktuin van bloemenkwekerij Pennings & zn. Deze pluktuin vind je vlakbij de entree en parkeerplaats van de Zilk. Bij de pluktuin kan je de mooiste tulpen plukken. Je krijgt een emmertje en mag dan voor 10 euro 25 tulpen plukken. Hier hebben ze geen standaard tulpen, maar de meeste prachtige en uiteenlopende soorten. Zomers kan je hier terecht om mooie zomerbloemen plukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *