Als je jong bent, is reizen een deel van je opvoeding; als je ouder bent, is het een deel van je ervaring (Francis Bacon)

Over De Atlas voor de Wereldreiziger

Over ons

De Atlas voor de Wereldreiziger brengt jong en oud in contact met de beste levenscoach ter wereld: Natuurbeleving. Van dagjes naar het bos en de kleine natuur ontdekken tot een weekend in de natuur overleven. Van wandelen in de duinen tot wandelen in de bergen, maar zeker ook wandelen door de stad met een uitdagend spel om zo de stad opnieuw te ontdekken. De Atlas voor de Wereldreiziger is een organisatie die inspireert en natuurbeleving organiseert. Natuurbeleving in de vorm van Natuurevenementen voor jong en oud, Outdoor Business Events en (kids)Natuurreizen. We werken hiervoor met specialisten en kiezen onze partners zorgvuldig uit. Laagdrempeligheid, genieten en plezier staat op nummer 1 bij al onze natuurbelevingen. Het plezier van onze natuurbelevingen zit ‘m in de verassing en de opwinding. Heel eventjes voel je weer die vreugde en verbazing door je lichaam stromen zoals toen je voor het eerst verliefd was. Als er inderdaad een plek is waar het avontuur start…..dan is het bij ons. De Natuur is te mooi om links te laten liggen.

Waarom De Atlas voor de Wereldreiziger

De Atlas voor de Wereldreiziger organiseert natuurbeleving, waarbij natuur, creativiteit en maatschappelijk nut centraal staan. Net als jij, vinden wij, respect voor lokale bevolking en natuur heel belangrijk.

  • Je kiest voor een duurzame organisatie.

Klimaatneutraal reizen bestaat niet. Om deze impact zo klein mogelijk te houden stimuleren wij het OV en proberen wij met onze buitenlandse Outdoor Business Events en Natuurreizen zoveel mogelijk het vliegtuig te vermijden.

  • Unieke Natuurevenementen
  • Unieke Outdoor Business Events.
  • Verblijf: Tijdens onze meerdaagse (Buitenlandse) Natuurevenementen, Outdoor Business Event en Natuurreizen verblijf je in kleinschalige lokale accommodaties of tenten.
  • Natuurreizen: Tijdens onze single/ groepsnatuurreizen krijg je een lokale deskundige reisleider mee en reis je met kleine groep gelijkgestemden. Als je Individueel op reis gaat ontvang je een reispakket met oa de natuur, cultuur, route, tips en bezienswaardigheden.
  • Betrouwbare en kwalitatief. Maatwerk is ons vak en wij organiseren natuurbeleving tot in de puntjes op bijzondere locaties.

Diensten

Reistips en inspiratie

Op de website van De Atlas voor de Wereldreiziger vind je unieke verhalen over natuurbeleving, reizen, steden, tips, tricks en weetjes over verschillende landen dichtbij en ver weg.

Natuurbeleving

Natuurbeleving bij De Atlas voor de Wereldreiziger staat voor verbinding met de natuur.

Natuurevenementen

De Atlas voor de Wereldreiziger organiseert natuurevenementen. Natuurevenementen zijn leuk activiteiten waar de natuurbeleving hoog ligt. Naast de natuurbeleving is het leuk om bij de natuurevenementen nieuwe mensen te leren kennen. Met regelmaat organiseert De Atlas voor de Wereldreiziger een Natuurevenement. Deze natuurevenementen kunnen meerdaags zijn.
Bekijk alles

Outdoor Business Events

De Outdoor Business Events van De Atlas voor de Wereldreiziger bestaan uit originele activiteiten in de natuur. Teambulding en samenwerking staan bij deze natuurbeleving centraal. De Outdoor Business Events variëren van een tot meerdaags. De Outdoor Business Events van De Atlas voor de Wereldreizigers zijn ook geschikt voor families en andere groepen.
Bekijk alles

Natuurreizen

De reizen van De Atlas voor de Wereldreiziger zijn kleinschalig en authentiek, actief en avontuurlijk en aandacht voor natuur en cultuur. Tijdens de reizen overnacht je in lokale accommodaties of tenten.

Mini expeditie

(her)Ontdek Nederland met de mini expedities ofwel achtertuin expedities. De mini expedities van De Atlas voor de Wereldreiziger zijn vaak in een weekend. We nemen je mee op avontuur dicht bij huis. Deze natuurbeleving varieert van intensief en leerzaam tot actief mountainbiken door het bos.

Kinderen naar buiten

Buiten spelen dat doen kinderen steeds minder vaak. Terwijl diverse onderzoeken bevestigen dat buiten spelen noodzakelijk is. Uit deze onderzoeken (0a.universiteit Leiden) komt naar voren dat kinderen die buiten spelen gezonder zijn, minder overwicht hebben, zelfverzekerder zijn, minder agressief, leren beter risico’s inschatten, fijnere motoriek en ervaren minder stress. Kortom, de voordelen van buiten spelen zijn eindeloos. De Atlas voor de Wereldreiziger organiseert spannende, uitdagende en verrassende natuurbelevingen voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten, begeleiders en verder iedereen die met kinderen werkt.

Educatie

Diverse manieren zijn er om buitenles en ervaringsleren vorm te geven op je school. Natuureducatie en geschiedenis ligt voor de hand om op een creatieve manier te beleven. Maar waarom niet ook rekenen, taallessen en lessen over burgerschap?

Vanuit De Atlas voor de Wereldreiziger zijn we beschikbaar voor een gastles, maar ook voor een training voor jullie team van onderwijzend personeel. De Atlas voor de Wereldreiziger neemt jullie graag mee in de visie op buitenles en natuureducatie te ontwikkelen en praktische vorm te geven.

Privé Guiding

Wil je graag zelf, met jouw partner of met vrienden op pad, de wildernis in of een stadswandeling maken, maar twijfel of je zeker bent van je zaak of heb je gewoon geen zin om je druk te maken. Dan kan je ons inhuren om mee op pad te gaan. Wij stelen onze kennis ter beschikking met het opzetten en begeleiden van een fantastische natuurbeleving. Ook kunnen wij deze unieke ervaring vastleggen en een mooie compilatievideo maken.

Reisshop [COMING SOON]

In onze reisshop vind je originele cadeaus voor reizigers, handige travelgear en leuke reisgadgets. De reisshop is letterlijk een verzameling producten voor en door de wereldreiziger.

Reizen op maat

Om een unieke reis te kunnen samenstellen die perfect aansluit op uw persoonlijke wensen, brengen wij graag een bezoek bij u aan huis. Dat kan zelfs in de avonduren. Bovendien is deze afspraak altijd geheel vrijblijvend. Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken bij ons op kantoor in Delft of contact opnemen via e-mail en telefoon. Zoals een architect een huis ontwerpt, zo ontwerpen wij uw reis. Na het inventariseren van uw reiswensen, bundelen wij deze vol enthousiasme samen om tot een unieke reis op maat te komen. U ontvangt van ons een volledig uitgewerkt persoonlijk reisvoorstel, waarna we in overleg met u de puntjes op de i zetten. Het resultaat is uw eigen, unieke reis.

Het gezicht achter De Atlas voor de Wereldreiziger

Ik ben een natuurliefhebber puur sang, houd van buiten zijn, wandelen, reizen en ontdekken. Dagjes, weekenden of een week weg, als het maar een plek is waar de natuur een rol speelt.

Werken als docent (Biologie en Aardrijkskunde) binnen het VMBO, werken als reisleider en de passie voor natuur hebben mij doen besluiten om een van mijn dromen te realiseren. Namelijk het opzetten van een eigen onderneming waarbinnen de bovenstaande kenmerken een rol spelen. Het opzetten van een bedrijf wat natuurbeleving organiseert voor jong en oud.

Activiteiten en reizen organiseren en deze begeleiden is waar ik enthousiast van word en waar ik energie van krijg. Mensen met elkaar verbinden en ze iets laten ervaren waar ze plezier aan beleven is dan ook precies waar mijn passie én mijn kracht ligt.

De zoektocht naar nieuwe ontdekkingen, van regionaal naar landelijk brengt mij bij de Atlas……De Atlas voor de Wereldreiziger.

Kennismaken met De Atlas voor de Wereldreiziger

De Atlas voor de Wereldreiziger organiseert regelmatig een reisborrel vol met informatie. Wil jij weten wanneer de eerst volgende is? Klik dan hier.

Onze populairste natuurbelevingen

260.00
We gaan heerlijk ravotten, buiten zijn, team builden tussen ouder...
199.00
We gaan heerlijk ravotten, buiten zijn, ouderwets buitenspelen en leren...
199.00
We gaan heerlijk ravotten, buiten zijn, ouderwets buitenspelen en leren...